II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Százával gyűltek a szemeteszsákok

A polgármesteri hivatal munkatársai, önkormányzati képviselők, közösségek és magánszemélyek együtt takarítottak a II. kerületi közterületeken április 5-én.

Az idei II. Kerületi Nagytakarításon közös erővel vettek részt hivatali dolgozók, önkormányzati képviselők, helyi iskolák tanárai és diákjai, lakóközösségek, a Jane Goodall Intézet segítői, valamint a magánszemélyek április első péntekén.


Képgaléria nyílik

A hulladékgyűjtéshez zsákot és kesztyűt biztosított a hivatal azoknak, akik vállalják az általuk jelzett terület megtisztítását. Előzetes egyeztetést követően az összegyűjtött hulladékot a hivatal elszállíttatja.


Az elvégzett munka és az eredmény önmagáért beszél. Míg tavaly 180 résztvevő, 12 helyszínen 120 köbméter szemetet gyűjtött, addig idén 229 résztvevő 19 helyszínen 203 köbméter szemetet szedett össze. A takarítók közül sokan még a hétvégén is folytatták a környezetvédelmi akciót.


A hivatal munkatársai, Láng Zsolt polgármester és Szalai Tibor jegyző mellett a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai közül is sokan részt vettek a szemétszüreten: Csabai Péter, Gór Csaba, Ernyey László, Lánszki Regő, Makra Krisztina, Némethy Béla, Riczkó Andrea, Skublicsné Manninger Alexandra, Varga Előd Bendegúz.

 

Egész évben segít a hivatal

Az akción túl a II. Kerületi Önkormányzat egész évben a lakók rendelkezésére áll és térítésmentesen biztosítja a takarításhoz szükséges kellékeket azoknak, akik önkéntes munkájukkal segítik a környezet megóvását és a kerület közterületeinek megtisztítását. A támogatás arra is kiterjed, hogy az összegyűjtött és zsákokba rakott szemetet a hivatal az előre egyeztetett helyszínekről elszállíttatja. Aki a rendszeres környezetvédelmi akción túl kedvet érez ahhoz, hogy segítsen megszabadítani a hulladéktól az általa ismert szemetes környezetet, és ehhez az önkormányzat támogatását kéri, az eszközigényét Kiss Tamás Attila környezetvédelmi ügyintézőnél jelezheti a kiss.tamas.attila@masodikkerulet.hu e-mail-címen, vagy a (06 1) 346-5725-ös telefonon. Ugyanitt lehet egyeztetni a begyűjtött hulladék elszállításának helyét és idejét.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!