II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kerület Kártya Plusz = 25% kedvezmény

Nagyobb kedvezménnyel, kibővített terméklistával és új elfogadóhelyekkel várja a jogosultakat a megújuló Kedvezményes élelmiszer-vásárlási igazolvány.

A II. Kerületi Önkormányzat 2014 elejétől kezdve folyamatosan bővíti a Kerület Kártya Plusz (korábbi nevén Szociális Kártya) rendszerét. A fejlesztésnek köszönhetően a jogosultak 2015. január 12-től az eddigi 20% helyett 25% kedvezménnyel vásárolhatnak a kerületi CBA-üzletekben. Az árengedmény jogosultanként, illetve gyermekenként és naptári hónaponként az alábbi – az eddigiekhez képest kibővített – alapélelmiszerekre vonatkozik:

6 liter tej (friss tej és friss laktózmentes tej, UHT tej és UHT laktózmentes tej)
6 db nagy pékáru (kenyér) vagy 60 db kis pékáru (zsömle, kifli stb.)
1 kg cukor (illetve más édesítőszer: 0,5 kg xilit)
1 kg liszt
1 kg rizs
1 liter étolaj
2 kg burgonya
3 kg alma
0,5 kg felvágott.

Az önkormányzattal kötött egyedi megállapodás alapján a CBA-üzletlánc speciális akciókkal is kedveskedik majd a Kerület Kártya Plusz tulajdonosainak. A különleges kedvezményekről később adnak tájékoztatást. Az újításoknak ugyanakkor még nincs vége: az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a jövőben tovább szélesíti azon partnerboltok hálózatát, ahol a kártyával vásárolni lehet.  A kerület vezetése ezzel a kezdeményezéssel is szeretne további támogatást, az eddigiekhez képest plusz segítséget nyújtani a szerényebb körülmények között élő lakosok számára.

Kártyaigénylés

A Kerület Kártya Pluszt a jogosultak a Szociális és Gyermekvédelmi Irodán igényelhetik (1024 Káplár u. 2/c-d, tel.: 346-5700, ügyfélfogadás: hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.00-16.30,  péntek: 8.00-11.30). A jogosultsági kör bővítésének köszönhetően már azok a kerületi lakosok is kiválthatják a kártyát, akik nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kapnak, és a háztartásukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 220%-át, illetve azok is, akik ápolási díjban részesülnek.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!