II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

150 éves a Járdányi Pál Zeneiskola

November 20-án a Marczibányi Művelődési Központ színháztermében jubileumi hangversenyen emlékezett meg a Járdányi Pál Zeneiskola alapításának 150. évfordulójáról.

A nyitódarabot, egy Chopin-balladát egy olyan kiváló, nemzetközi hírű zongoraművész, Érdi Tamás tolmácsolta, aki sok II. kerületi fiatal zenebaráttal együtt ebben az intézményben kezdte meg zenei tanulmányait.


 A megjelent vendégeket Vimmer Erika, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Láng Zsolt polgármester is megosztotta ünnepi gondolatait a közönséggel. A polgármester a jogörökösök - Járdányi Zsófia és Járdányi Gergely - jóvoltából Járdányi Pál fő művének, a Vörösmarty Szimfónia I. tételének kéziratmásolatát adományozta a zeneiskolának, Magyar Margit, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége elnökségének és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja pedig díszoklevelet adott át. 


Az ünnepi gálakoncerten a Járdányiból indult, és mára már neves előadóművészek mellett a zeneiskola zenekara is fellépett. A hangversenyen részt vett Hajnissné Anda Éva, a Közép- Budai Tankerületi Központ igazgatója, valamint Járdányi Gergely nagybőgőművész és Járdányi Zsófia hegedűművész, az iskola névadójának gyermekei.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!