II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kellemes társaságban a nélkülözhetetlen tudásért

Öt évvel ezelőtt hirdette meg a II. Kerületi Önkormányzat az Internet kortalanul ingyenes számítógépes tanfolyamot városrészünk időskorú polgárai részére, ezidáig több mint ötezren végezték el.


A program népszerűségére való tekintettel évről évre újabb kurzusok indulnak, ígyjövőre is sokak megismerkedhetnek majd a virtuális világgal. A siker egyik titka, hogy az oktatók olyan hasznos gyakorlati tudnivalókat igyekeznek átadni tanítványaiknak, amelyeket nap, mint nap használhatnak. A másik fontos tényező, hogy az új ismereteket elsajátítása mellett, új kapcsolatok is kialakulnak ki, barátságok szövődnek. A 2017-es évi tanfolyamok mindenhol decemberben zárultak. A Marczibányi Téri Művelődési Központban az utolsó órán Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója adott át oklevelet minden résztvevőnek. Tiszteletét fejezte ki a részvevőknek, amiért vállalták a kihívást, hogy elsajátítsák a számítógép használatát. Az „egyszerre szörnyű és csodálatos” internetet egy óriási könyvtárhoz hasonlította, ahol egyrészt minden könnyen, gyorsan megtalálható, másrészt azonban vigyáznunk kell, hogy nehogy téves információkhoz jussunk. Bár a virtuális kapcsolat nem helyettesítheti a valósat, az hogy segít legyőzni a távolságot, sok család számára óriási dolog – tette hozzá az elöljáró.


A tanfolyamokkal párhuzamosan az idei évtől két klubot is indított a II. Kerületi Önkormányzat. Az Okosan az okos eszközökről klub, illetve az Internet Klub 2018-ban szintén folytatódik. 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!