II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Budapesti séták az Idegenvezetői Világnapon

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja február 22-25. között szervezi meg az Idegenvezetői Világnapot.

Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A rendezvény keretében a II. kerületben is tartanak sétákat, amelyekre még lehet regisztrálni.


FEBRUÁR 23.: Természetjárás Óbudától  Rózsadombig a Pál-völgyi-barlang megtekintésével 

14.00 Természetjárás Óbudától

Találkozó: 14.00-kor az Óbudai Árpád Gimnázium előtt (1034 Nagyszombat u. 19 ), az Óbudai Katinyi mártírok parkja emlékművénél. Megközelítés: a budai fonódó villamosak bármelyikével, illetve a 9-es, 29-es, 111-es valamint a 109-es buszokkal (a Nagyszombat utcánál kell leszállni). 

Látogatás a Pál-völgyi-barlangban 

Találkozó: 15.45 órakor a Pál- völgyi barlangnál / barlangterasznál (1025 Szépvölgyi út 162.) azokkal, akik csak a barlangot szeretnék megtekinteni. A barlang fogadóépületénél mosdó és büfé áll rendelkezésünkre. A barlangban télen- nyáron 10 C fok körüli a hőmérséklet. A barlang terében több lépcső és egy helyen meredek lépcső (szinte létra) nehezíti a haladást. 

A jelentkezéskor küldött e-mailben jelezni kell, ha valaki a túrának csak a barlanglátogatás szakaszán kíván részt venni. A túrát és barlangban a vezetést:  Túri László és Németh Tamás szakvezetők vezetik. Regisztráció: jelentkezes.barlang@gmail.com, max. 30 fő

FEBRUÁR 24.: Pesthidegkút – Gercse  

A séta az Ördög-árok vonalán vezet, menet közben a csoport megtekinti a Remetekertvárosi Szentlélek templomot, és a Közép-Európai Mária zarándokútra felfűzött Máriaremetei kegyhelyet, melyet II. János Pál pápa „basilica minor” rangra emelt, és a 800 éves Árpád-kori-templomot is Gercsepusztán, a királyi trombitások egykori földjén.

Találkozó: 8.50- kor a Széll Kálmán téren, a 61-es villamos megállójában. A kirándulás vége Hűvösvölgynél 14.00 óra körül várható. A túra költsége: 1000,- Ft/fő (templomadományok). A túrát vezeti: Danka Attila idegenvezető. Regisztráció: attila.danka@yahoo.de, max. 20 fő       

 


FEBRUÁR 25.: Hárshegy és Kurucles városrészek 

A természetjáró túrán a résztvevők ellátogatnak a János-hegy és a (Pál) Hárs-hegy nyergében épült budaszentlőrinci pálos kolostor romterületére. Majd a Szent Ferenc Kórház Hárshegyi Tanösvényén lesétálnak a Széher útra. A Fekete István házában otthonra lelt Jézus szíve kápolnát elhagyva megtekintik a középkori falu, Nyék romjait és a Buda-nyéki reneszánsz királyi villa (vadászkastély) romkertjét. A 29-es buszmegállóban fejeződik be a túra.

Találkozó: 9.30 órakor a 22-es , 222-es autóbusz Szépjuhászné, Gyermekvasút megállójában. Regisztráció: Rózsahegyiné Kiss Gabriella: kissg@mail.btm.hu, max. 30  fő 

Az Idegenvezetői Világnap fővédnöke Tarlós István, főpolgármester. A programokról részletesen a www.bkik.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!