II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Veszélyeshulladék-gyűjtés

Az év első ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtését március 24-én szombaton, 8–12 óra között tartja a II. Kerületi Önkormányzat a már ismert két helyszínen.

Az évi több alkalommal szervezett szolgáltatással az önkormányzat a II. kerületi lakóknak nyújt lehetőséget az összegyűlt veszélyes anyagok térítésmentes leadására, ezért a hulladékot leadó személynek lakcímkártya felmutatásával kell igazolnia, hogy valóban helyi polgár. Ide tartozik továbbra is a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, amelyek a jogszabály szerint nem tartoznak a veszélyesnek minősített hulladékok közé, de átvételüket és ártalmatlanító helyre szállításukat a II. kerület biztosítja. A II. Kerületi Önkormányzat a tervek szerint idén még június 9-én és november 17-én tart veszélyeshulladék-gyűjtést, de a szeptemberben esedékes lomtalanításkor is lesz mód a hulladék leadására.

HELYSZÍNEK:A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek. • Pesthidegkúton a 1028 Temető utca 27.-nél (a Temető utcán az Apáca utca betorkollásával szemben).


FONTOS TUDNIVALÓK: A nagy tételben – vélhetően vállalkozásból származó – leadott gumiabroncsok csökkentik a más kerületi lakostól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy helyi lakosonként legfeljebb nyolc darab gumiabroncs adható le. Az egy háztartásban keletkező mennyiséget meghaladó veszélyes hulladék átvételét a Polgármesteri Hivatal munkatársai a helyszínen megtagadhatják. A veszélyeshulladék-gyűjtés nem lomtalanítás, ezért az előzetesen meghirdetettektől eltérő hulladékot a jövőben sem lehet majd leadni, a szervezők kérik, hogy egyéb hulladékaikat ne is hozzák el. A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át.

AZ AKCIÓBAN LEADHATÓ ANYAGOK: Tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, hígítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült festékes kannák műanyag, fém), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!