II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Itt a kánikula

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére vasárnap éjfélig.

  Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony tájékoztatása alapján, figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását az ország egész területére vonatkozóan

2019. június 12-én (szerda) 00:00 órától 2019. június 16-án (vasárnap) 24:00 óráig

III. fokú hőségriasztást adott ki.

Ezen idő alatt tapasztalható fokozott környezet-egészségügyi kockázatokra való tekintettel a Hivatal felhívja szíves figyelmét arra, hogy a kánikulai meleg az idősek, krónikus betegek, várandósok és csecsemők- kisgyermekek körében szív-, érrendszeri, hő- és folyadékháztartás-szabályozási panaszokat okozhat, ezért a betegforgalom emelkedésével kell számolni.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is. Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát.


Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!