II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Gallyazás az elektromos hálózat mentén

Az ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a II. kerületben gallyazási munkák elvégzésére kerül sor a kisfeszültségű elektromos léghálózat mentén.


A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény írja elő, hogy az áramszolgáltató az elosztóhálózatot biztonságosan, a környezetvédelmi követelmények, valamint az ellátásbiztonság figyelembevételével üzemeltesse. Ennek a feladatnak része, hogy a közcélú villamoshálózat mentén időnként elvégezzék a növényzet gallyazását. A II. kerület területén február utolsó hetében kezdik meg az ELMŰ megbízásából a kisfeszültségű elektromos hálózat mentén a légvezeték biztonsági övezetén belüli, vagy annak már a közelében lévő növényi részek visszavágását. A II. kerület közterületein lévő fasorokban kb. 62 km hosszban fognak mintegy 3000 darab fát meggallyazni. A beavatkozás előreláthatólag három hónapot vesz igénybe. A gallyak eltávolítása ugyanakkor nemcsak a közterületen fontos, hanem a magántulajdonú ingatlanokon belül is elkerülhetetlen, azonban ennek az elvégzése a tulajdonos kötelessége. A visszavágás elvégzésére szórólapon hívják fel az érintett házakban lakók figyelmét.
A munka elvégzéséhez szükség lehet az ingatlanra való bejutásra. Az elvégzendő munkákat teljes körűen az ELMŰ Hálózati Kft. fizeti, vagyis a helyszínen munkát végző kivitelezők ezért ellenszolgáltatást nem kérhetnek. Az igényt a (06 20) 429-1917-es telefonszámon, vagy a gabor.nyerges@gtsinvestment.hu e-mail-címen lehet kérni Nyerges Gábornál. Ebben az esetben a gallyazás elvégzéséhez lehetővé kell tenni az ingatlanra történő bejutást. A szórólapos értesítésekkel kapcsolatban az általános visszajelzéseket 8–15 óra között a (06 1) 238-4805-ös telefonszámon, valamint az elmu@elmu.hu (Budai régióközpont a címzett) e-mail-címre várják. Az ELMŰ Hálózati Kft. a villamos hálózat biztonságos üzemeltetése érdekében számít a lakosság együttműködésére.

 

A fák védelmében az önkormányzat sebkezelést végeztet

Az ELMŰ megbízása nem tartalmazza a gallyazott fák sebkezelését, így ezt az önkormányzat – a fák egészségének megőrzése érdekében – csináltatja meg. A gallyazást követően a tíz centiméteres átmérőt meghaladó ágak levágásából adódó sebek kezelését a II. Kerületi Önkormányzat a fasorok fenntartását végző szakcéggel végezteti majd el.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!