II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Fejlesztések kerületi közösségi sportparkjainkban

Már minden kerületi fitneszparkban és kondiparkban (Street Workout Park) található olyan matrica, amelynek segítségével az eszköz használatát bemutató videók érhetőek el.


Elsőként vált a Free Sport Parks-térkép Eddz okosan-partnerévé a II. kerület. Az együttműködésnek köszönhetően a legnépszerűbb eszközökön már minden kerületi fitneszparkban és kondiparkban (Street Workout Park) található olyan matrica, amelynek segítségével az eszköz használatát bemutató videók érhetőek el a YouTube-on (www.youtube.com). A matricák tartalmazzák az eszközök nevét (magyar és angol nyelven) és egy QR-kódot. Egy okostelefon kamerájával – vagy egy ingyenesen letölthető QR-kód-beolvasó alkalmazással – bármikor könnyedén elérhető a helyszínen is az adott eszköz bemutató videója.


A kisfilmeken szakedzők mutatják be a fitneszparkok gépeinek helyes használatát (citromsárga matrica) és a kondiparkok eszközeit egy-egy alapgyakorlattal (narancssárga matrica). A videóknál magyar és angol nyelvű felirat is elérhető, amennyiben bekapcsolják a feliratfunkciót. A kisfilmek megtekintéséhez internetkapcsolatra van szükség, utóbbi a kerületi wifihálózat segítségével ingyenesen elérhető.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!