II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Kinyílt a tér a Mechwart ligetnél

 A II. Kerületi Polgármesteri Hivatal elbontatta a Mechwart ligetet elcsúfító bódékat.

A bontás után látszik igazán, hogy a Keleti Károly utca és a Margit körút sarkán álló építmények mennyire nem illettek a városképbe, mennyire idegenül hatottak a naponta több ezer járókelő által használt forgalmas csomópontban, nélkülük valósággal kinyílt a tér a kereszteződésben. Többek számára talán újdonságként hat például Szentgyörgyi Dezső emléktáblája, amely most vált újra láthatóvá az kormányhivatalnak is helyet adó épület falán.

Az önkormányzat hosszú ideje tervezte a terület rendezését, amit számos lakossági kérvény és bejelentés is támogatott. A bódék bontását azonban számos jogi probléma késleltette, végül januárban a hivatal saját maga gondoskodott az utolsó, engedély nélkül fennálló, ráadásul időközben baleset- és életveszélyessé váló építmény elbontásáról.


A Városrendészeti Osztály valamint a Településképvédelmi és Építésügyi Osztály munkatársai továbbra is folyamatosan odafigyelnek az említett területre, mivel a hatósággal eddig sem együttműködő tulajdonos ismételten megpróbálta – engedély nélkül – lerakni pavilonját. A II. Kerületi Önkormányzat nyitott közterületként szeretné fenntartani a Buda mindennapi életében is fontos helyszínt, amit a közeljövőben egy kisméretű parkkal tervez szebbé és zöldebbé tenni. Éppen ezért jelenleg a Városrendészet munkatársai, ha kell, rendőri segítséggel felügyelik a kereszteződést, a végső kertészeti kialakításig pedig az illegális építmények megakadályozása érdekében dézsás növények kihelyezésével és térfigyelő kamerák telepítésével védi meg a szóban forgó területet. 


A Polgármesteri Hivatal emellett a helyi lakosság segítségét is kéri a közös érdeknek számító településkép védelmében. Aki bármilyen szabálysértő tevékenységet tapasztal a fenti vagy más kerületi közterülettel kapcsolatban, bejelentést tehet a Városrendészet 0-24 óráig elérhető zöld számán (06 80 204-965) vagy a kozterulet@masodikkerulet.hu e-mail címen keresztül. 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!