II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ebösszeírás a II. kerületben

Ebösszeírást tartanak a városrészünkben 2016. szeptember 1. és november 30. között. Az adatlap kitölthető elektronikus úton, vagy személyesen a Lakosságszolgálati Csoportnál.

A Polgármesteri Hivatal felhívja az ebtartók figyelmét, hogy 2016. szeptember 1. és november 30. között ebösszeírás lesz. A II. kerületben tartott ebekről az összeírást az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§ (1) bekezdése alapján, a Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése miatt, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi szempontjai érdekében végzik el.

Az ebösszeíró-adatlap kitölthető elektronikus úton a https://www.govcenter.hu/Ebnyilvantarto/Content/PublicEbBPII.aspx oldalon, vagy internetes elérhetőség hiányában személyesen, ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal (1024 Budapest, Mechwart liget 1., földszint) Lakosságszolgálati Csoportnál. Személyes adatszolgáltatás esetén a tartott eb(ek) egészségügyi könyvét feltétlenül vinni kell. További információt a 346-5430-as telefonon adnak a Városrendészeti és Környezetvédelmi Iroda Környezetvédelmi Csoportjánál. Az adatszolgáltatás elvégzésére személyesen és elektronikus úton egyaránt kizárólag 2016. szeptember 1-jétől van lehetőség.


Az ebtartók figyelmét arra is felhívják, hogy 2013. január 1-jétől a négy hónapos kort meghaladó eb csak transzponderrel (csippel) megjelölve tartható, ezért kérik, hogy az ezzel még nem rendelkező ebeket az állatorvosnál jelöltessék meg.

Amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíteti, illetve megtagadja, abban az esetben 30 ezertől 90 ezer forintig terjedő állatvédelmi bírsággal sújtható. Aki az eb kötelező egyedi jelölését nem végezteti el, az 45 ezer forinttól 135 ezer forintig terjedő állatvédelmi bírsággal sújtható.

További részletek és adatlap.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!