II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Gyorsuló internet a II. kerületben

Idén ősszel a DIGI megkezdi a II. kerületben is a telekommunikációs hálózatának kiépítését. A lakosság rendkívül kedvező áron veheti igénybe a kimagasló minőségű szolgáltatásokat.

A DIGI, Magyarország egyik vezető távközlési szolgáltatójaként, 1996 óta a magyar piac szereplője, amely az általa nyújtott szolgáltatások minőségével, megbízhatóságával és kedvező árképzésével törekszik ügyfelei igényeit maximálisan kielégíteni.


Nagyítható térkép

Idén ősszel a DIGI megkezdi Budapest II. kerületében is telekommunikációs
szolgáltatásának kiépítését. A beruházás célja a teljes kerület elérése, és már az
idei fejlesztéssel több mint harmincháromezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltatás.
Ezáltal a II. kerületi lakosok is rendkívül kedvező áron vehetik igénybe a
kimagasló minőséget képviselő szolgáltatásokat: a jelenleg hazánkban elérhető
leggyorsabb és megbízható 1000/200 Mbit/s sebességű lakossági vezetékes
internetet, a minden igényt kielégítő 90 digitális, számos analóg, és akár 28 HD
csatornát felár nélkül magában foglaló televíziós szolgáltatást, és a kedvező percdíjú
vezetékes telefonszolgáltatást is. A szolgáltatáscsomagban népszerű a szintén felár nélkül elérhető DIGI Online is, amellyel az internetre és TV-re előfizetők számos televíziós csatornát nézhetnek az országban bárhol, számítógépen, táblagépen és okostelefonon is. Az alapcsomag részei a már jól ismert csatornákon túl a DIGI Sport 1 HD, DIGI Sport 2 HD és DIGI Sport 3 HD prémium sportcsatornák – amelyek a sport szerelmeseinek biztosítanak magas színvonalú szórakozást, és saját tematikus csatornák, a DIGI World, a DIGI Life és a DIGI Animal World.


– Célunk a II. kerületben is olyan szolgáltatás biztosítása, amely nemcsak kedvező árával, de kiemelkedő szolgáltatási színvonalával is hozzájárul leendő előfizetőink elégedettségéhez. A kerületben a légkábeles megoldással kiépített, legmodernebb üvegszálas technológiára alapuló hálózat építési munkálatai két ütemben zajlanak majd, a mellékelt ábra szerint. A kerület légkábellel nem elérhető területeinek fejlesztéséhez alépítmény létrehozása szükséges, ennek tervezése várhatóan a jövő évtől kezdhető meg. A DIGI a szolgáltatás indulásáról a lakosokat és a közös képviselőket postai úton, valamint a helyi médián keresztül is tájékoztatni fogja kedvező ajánlatával. – adott tájékoztatást Kállai Annamária, a DIGI marketing managere.


Lánszki Regő, a II. Kerületi Önkormányzat Kerületfejlesztési és Településüzemeltetési Bizottságának elnöke elmondta, hogy a beruházást a II. Kerületi Önkormányzat is üdvözli.
– Bízunk abban, hogy az új piaci szereplő megjelenése – miközben minőségi előrelépést jelent az internethasználatban – a lakosság által fizetendő szolgáltatási díjakra is kedvező hatással lesz. Kerületünk illetékes szakbizottsága hozzájárult ahhoz, hogy a modern hálózat kiépítéséhez a már meglévő oszlopokon vezesse el a vezetékeket a beruházó, elősegítve ezzel a legegyszerűbb, a lakosságot legkevésbé terhelő kivitelezést. A beruházás során a DIGI közel 250 km hosszúságú hálózatot épít ki a kerületben. Az Önkormányzat kérésével összhangban a DIGI vállalta, hogy mindent megtesz azért, hogy a várhatóan útbontással ugyan nem járó, de látható munkálatok a lakosság számára a lehető legkevesebb zavart okozzák. Fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztésnek közbiztonságot javító vonzatai is lesznek.
Lánszki Regő hozzátette: a II. Kerületi Önkormányzattal történt megállapodás értelmében a fejlesztés során a DIGI optikai kapcsolatok kiépítésével segíti elő az önkormányzat térfigyelőrendszerének működtetését, valamint számos önkormányzati közintézmény részére térítésmentesen nyújt internetszolgáltatást.


 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!