II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Verses ünnep Ákossal

A magyar kultúra napjára a II. Kerületi Önkormányzat Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes Arany János verses estjével emlékezett pénteken a Klebelsberg Kultúrkúriában.


Az eseményen Láng Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, erre a jeles eseményre pedig méltó és izgalmas programmal kívántak emlékezni. Hozzáfűzte, az énekes ezer szállal kötődik a kerülethez, Hidegkúthoz: gyermekei itt tanulnak, évek óta a Kultúrkúriában készül koncertjeire és a közelmúltban kerületünkben épült fel stúdiója.


"Ákos verses estjével a világ számtalan pontját fellépett már, öröm, hogy most nálunk köszönthetjük" – mondta a polgármester. Végül Szerb Antal írót, irodalomtörténészt idézte, aki így írt Aranyról: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja.” Az eseményen részt vett Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő, Illés Boglárka helyettes államtitkár, valamint Biró Zsolt és Riczkó Andrea önkormányzati képviselők is. 


Szintén a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én hétfőn este 18 órától a Marczi színpadán Nyáry Krisztián: Így szerettek ők - Kosztolányi Dezső szerelmi bonyodalmai címmel volt felolvasó est, amelyet Réczei Tamás rendezett és Kiss Mari, Trokán Nóra és Gyabronka József színművészek adtak elő. A jeles nap alkalmából Rózsa György köszöntötte a közönséget, majd Biró Zsolt, a Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottság elnöke osztotta meg gondolatait. Az eseményen részt vett Riczkó Andrea önkormányzati képviselő is. 


 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!
Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzatának weboldala. Minden jog fenntartva.