II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Útfelújítások a Vérhalom téren és környékén

A Budapest Közút Zrt. megbízásából, a Colas Út Zrt. kivitelezésében idén is folytatódnak az útfelújítási munkálatok a II. kerületben.

Márciusban a Vérhalom téren (a Cimbalom utcai csomópont kivételével), a Szemlőhegy utcában (a Sarolta utca és az Áldás utca között), valamint a Vérhalom utcában (a Pajzs utca és a Szemlőhegy utca között) kezdődnek a munkálatok. A kivitelezés a tervek szerint március 19. és május 28. között zajlik 1244 méter hosszan.

A felújítást több ütemben végzik, több helyszínen lesz párhuzamos munkavégzés. 

Az 1. ütemben készül el a Szemlőhegy utca páratlan oldala (11–29/b-ig), illetve a Vérhalom utca páratlan oldala (31/a–35-ig), továbbá a Vérhalom tér külső oldala (1–4-ig). Az 1/A ütemben dolgoznak a Vérhalom tér belső oldalán. A 2. ütemben a munka a Szemlőhegy utca páros oldalán (12–36-ig) folyik, a Vérhalom utca páros oldalán (20–36/a-ig), illetve a Vérhalom tér külső oldalán (5–11-ig).

A beruházás során a Szemlőhegy utcában mindkét oldalon felújítják a járdát, a kapubeállókat és az útpályát. A Vérhalom utcában az utat és a környezetében lévő kapubeállókat. Az utca páros oldalán, a Szemlőhegy utca és a Cserje utca között új burkolatot kap a járda, a Cserje utcai csomópont mellett, a Palánta utcai csatlakozás is újjáépül. A Vérhalom tér útburkolatának külső oldalát újítják fel a Cimbalom utcai csomóponttól a Pajzs utcáig, onnantól pedig teljes szélességében új aszfaltréteget kap az út a Cimbalom utcáig. A térhez kapcsolódó utcatorkolatok – Pentelei Molnár utca, Vérhalom utca nyugati szakasza, Áfonya utca – is átalakulnak.


Nagyítható térkép

 

A forgalom fenntartása érdekében a közlekedést a kivitelezés idejére egyirányúsítják: a Vérhalom téren az egyirányú forgalom fennmarad, viszont a Vérhalom utca a Szemlőhegy utca irányába lesz egyirányú, továbbá onnan csak az Áldás utca felé lehet majd közlekedni. A Szemlőhegy utca–Sarolta utca csomópont felől érkező járművek, menetiránynak megfelelően, szintén csak az Áldás utca felé fognak tudni haladni.

Az érintett szakaszon közlekedő autóbuszok útvonala és megállóhelyei is ideiglenesen módosulnak. A Vérhalom tér–Vérhalom utca–Szemlőhegy utca déli szakaszán közlekedő autóbuszok (91, 291, 931) útvonala a Nyugati pályaudvar felé változatlan marad, viszont a Vérhalom utca–Szemlőhegy saroknál lévő megállóhelyet ideiglenesen áthelyezik.

Az ellenkező irányba haladó buszok módosított útvonalon kerülik el a beruházás területét. A Rómer Flóris utcát elhagyva az Ady Endre utcán át a Bimbó úton és az Alsó Törökvész úton keresztül érik el a Vérhalom téri megállót. Ezen szakaszon két ideiglenes buszmegállóhelyet tudnak a közlekedők igénybe venni. Az elsőt a Bimbó úti körforgalomnál, míg a másikat a Tapolcsányi utcai kereszteződésnél.

A 191-es autóbusz útvonala változatlan marad, és a fent említett Vérhalom utca–Szemlőhegy utca sarkán lévő megálló – ideiglenes áthelyezéssel – tovább biztosítja a tömegközlekedést.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!