II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Ünnepi állománygyűlés a rendőrkapitányságon

December 20-án a Rómer Flóris utcai épületben tartott ünnepélyes állománygyűlésen adták át a II. Kerületi Önkormányzat jutalmait, valamint Az év rendőre kitüntetést.

Az ünnepségen részt vett Láng Zsolt polgármester, Szalai Tibor jegyző, Seres Ernő rendőr alezredes, a II. kerület rendőrkapitánya, valamint Bucsek Gábor korábbi budapesti rendőrfőkapitány. 


Láng Zsolt köszöntőjében elmondta, hogy a II. Kerületi Önkormányzat és a II. Kerületi Rendőrkapitányság közötti együttműködés hosszú évek óta töretlen. Megköszönte azt évről évre kimagasló eredménnyel végzett munkát. Örömét fejezte ki, amiért a rendőrök munkájával kapcsolatos lakossági visszajelzések szintén pozitívak. Kiemelte, hogy az önkormányzat – önként vállalt feladatként – az elmúlt négy évben közel 20 millió forinttal támogatta a rendőrkapitányságot a Budapest II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül. Az alapítvány munkájának hatékonyabbá tétele érdekében bevezetett változtatások egyikeként jelentette be, hogy Bucsek Gábort, aki Seres Ernőt megelőzően a II. kerület rendőrkapitánya volt, 2018. december 1-tól az alapítvány kuratóriumának elnökévé választották. 

A II. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Seres Ernő beszédében a II. kerületi rendőrök összetartását hangsúlyozta; azt, hogy bárhol és bármilyen munkában is vesznek részt, együtt, egymást segítve védik azokat a törvényeket, amelyekre felesküdtek. A jól működő közösséget jelzi az is, hogy a fővárosi kapitányságok közül a II. kerületiből távoztak a legkevesebben, és szinte folyamatosan jelentkeznek olyanok, akik szívesen csatlakoznának a csapathoz. 


A közbiztonsági alapítványon keresztül a kapitányság hetvenhárom munkatársát jutalmazták, és átadták az év rendőrének járó kupát is. A kitüntető címet a kollégák javaslata alapján idén Szerb Rita Anita rendőr hadnagy, főnyomozó nyerte el.

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!