II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Elkezdődött a Pusztaszeri út felújítása

Megújul a Pusztaszeri út a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca közötti szakaszon, és átépül a Felső Zöldmáli úti csomópont a fővárosi önkormányzat megbízásából, a Budapest Közút Zrt. beruházásában.

A munkálatok ideje alatt az osztott útpálya egyik oldalán haladhat mindkét irány forgalma.  A munkavégzés során valamivel több mint 600 méter hosszon közel 9300 négyzetméter felületet teljes pályaszerkezet-cserével, vagy két réteg aszfaltburkolat átépítésével újítanak fel. Mindkét oldalon átépítik a kiemelt szegélykősort és futósort is, akadálymentessé teszik a gyalogosátvezetéseket, valamint a vakok és gyengénlátók közlekedését segítő taktilis megállítójeleket építenek ki. Átépül a Felső Zöldmáli úti csomópont is. A forgalombiztonság növelése érdekében az útpálya beszűkül, a korábbi önálló jobbra kanyarodó sáv helyén zöldfelület létesül.
A kivitelezés ideje alatt a Felső Zöldmáli úti csomópontban időszakosan jelzőőr segíti a forgalmat, a Felső Zöldmáli út és a Cimbalom utca közötti szakaszon pedig az osztott útpálya egyik oldalán haladhat mindkét irány forgalma.
A munka a nyári tanítási szünethez és a kisebb forgalomhoz igazodva június 17-én indult, és a tervek szerint októberben fejeződik be.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!