II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Gyermekvédelmi díjat adtak át

Október 25-én immár ötödik alkalommal került sor a Dr. Populás Antal Gyermekvédelmi Konferenciára és Díjátadó Ünnepségre a Cseppkő Gyermekotthoni Központban.

Az egész napos rendezvényen a szakemberek előadásai mellett a gyerekek is megmutathatták tehetségüket; tánccal, énekkel, verssel köszöntötték a megjelent vendégeket. 


Az esemény fővédnöke a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Benedek István Zsolt volt, aki első szavaival a rendezvény mottóját idézte: „Beszéljünk a gyermekvédelemről kicsit másképp”. Mint mondta, a tanácskozás célja változatlanul a problémák feltárása és a megoldások keresése. Az ágazatban dolgozók egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy a gyermekek sorsáért felelős valamennyi felnőtt képes legyen elnyerni és megtartani a gyermekek bizalmát, valódi értékeket közvetítsen és tanítsa meg felismerni az esetleges veszélyeket. 


A szakmai tanácskozást megelőzően dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ igazgatója, a díj névadójának özvegye, dr. Kulcsár Éva háziorvos, valamint Benedek István Zsolt átadta a Dr. Populás Antal-emlékdíjakat. A gyermekotthon első igazgatójáról elnevezett díjjal azoknak az embereknek a munkáját ismerik el, akik szaktudásukkal és társadalmi felelősségvállalásukkal segítik a gyermekvédelem ügyét. Dr. Herczeg Krisztián elsőként kerületünk alpolgármesterét, Dankó Virágot szólította színpadra. Mint mondta, személyében olyan ember kap kitüntetést, aki hosszú évek óta folyamatos segítője és elkötelezett támogatója a gyermekvédelemnek. Kollégáival együtt igyekszik a gyermekotthon lakóinak minden segítséget megadni, hogy későbbi életük során is boldogulni tudjanak. Külön köszönetet mondott a II. Kerületi Önkormányzatnak azért az önkormányzati szinten országosan is egyedülálló ösztöndíj-lehetőségért, amivel a II. kerületi gyermekotthonokban, vagy II. kerületi nevelőszülőknél elhelyezett, az általános vagy középiskola 5–13. évfolyamán tanuló nappali tagozatos diákok élhetnek. A díj átvételekor az alpolgármester nemcsak a kitüntetésért mondott köszönetet, hanem azért is, hogy lehetősége van olyan emberek munkájának támogatására, akik egész életüket egy jó ügyre, a gyermekvédelemre teszik fel. Fontos értéknek nevezte, hogy léteznek olyan közösségek, mint a Cseppkő, ahol az átlagosnál nagyobb segítségre szoruló gyerekeknek egyengetik az útját, valamint hangsúlyozta annak felelősségét, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokat a lehető legjobban használják fel. 


Dankó Virág mellett dr. Gallóné Nagy Judit, a III. Kerületi Önkormányzat Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetője, Buzás József, a sziráki Teleki József Általános Iskola és Szakközépiskola igazgatója és Kalocsa Zsolt, a Szépvölgy Judo SE elnöke is átvehette az emlékdíjat. 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!