II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Zajlik a Pasaréti út felújítása

A Pasaréti út felújítása március 26-án kezdődött el a Szilágyi Erzsébet fasor és a Gábor Áron utca között az útpálya páros oldali felének lezárásával.

A Pasaréti út jelenleg egyirányú a Szilágyi Erzsébet fasortól kezdődően a Gábor Áron utca felé. Az 5-ös busz a korlátozás miatt a belváros felé a Gábor Áron utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon közlekedik.
  


 
A beruházó BKK lapunkat arról tájékoztatta, hogy a munkák a meglévő aszfaltburkolat lemarásával és a járda elbontásával kezdődtek el. A járda elbontása után elkezdődött a meglévő közművek feltárása és az új közművek építése, jelenleg épül a közvilágítási hálózat új kábele, az oszlopok alaptestjei, folyik a víznyelőaknák átépítése és a csapadékelvezető hálózatra való rákötése. Ezzel párhuzamosan készül az új járda pályaszerkezete is. Az út új, természetes kőből készülő szegélye szinte az egész érintett szakaszon megépült, készül továbbá a kapubehajtók nagykockakő burkolata is. Több szakaszon már folyamatban van a járda térkő burkolatának építése. A járda szürke, a kapubehajtók piros burkolatot kapnak majd. A buszmegállókban speciális, íves oldalfalú szegélyek épülnek, amelyek megkönnyítik a járművek minél közelebbi megállását a szegélyhez. Az esélyegyenlőségi elvárások szerint a gyalogos átvezetéseknél a járdák szegélyét lesüllyesztik, továbbá taktilis jelzőkövek épülnek. A zöldterületek rendezésével összefüggésben az új, elültetésre váró fák helyének kijelölése megtörtént, telepítésük azonban csak a felújítás végén, ősszel történhet meg, erre a nyári melegben nincs mód.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!