II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Huszonöt év muzsika

Vivaldi hegedűverseny marimbán, Gershwin klarinéton, modern- és néptánc, gyermekkórus és musical-sláger. Csak néhány műsorszám a Kiss Zenede jubileumi koncertjéről, amit az intézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartottak.


A rendezvény fővédnöke Láng Zsolt polgármester, védnöke Dankó Virág alpolgármester volt. A koncert elején egy rövid filmösszeállítással emlékeztek a szervezők a zenede életének kiemelkedő pillanataira, és a tavaly nyáron elhunyt alapítóra, Kiss Istvánra.


Ezt követően a szintén alapító és fenntartó, Kissné Szűcs Marianna köszöntötte a közönséget. Mint mondta, negyedszázaddal ezelőtt egy fiatal pedagógus házaspár szerette volna megvalósítani álmait, és vágott bele tizenkét tanítvánnyal egy magán-zeneiskola indításába. Felidézte az első, a Máriaremetei Általános Iskolában rendezett hangversenyüket, és azt az utat, ami a jubileumi koncerthez vezetett. Büszkén említette azokat a tanítványokat, akik a művészi, illetve tanári pályát választották hivatásul, de ugyanolyan örömmel beszélt azokról, akik művészetértő és -szerető emberekké váltak. 


Kissné Szűcs Marianna egy tanítványuk képzőművészeti munkájával köszönte meg Láng Zsolt polgármesternek és a II. Kerületi Önkormányzatnak az alapítás óta rendszeresen nyújtott támogatást. A polgármester első szavaival elődei nevében is köszönetet mondott, majd elismerését fejezte ki azért a munkáért, aminek következtében a Kiss Zenede mára a II. kerület egyik büszkesége lett. Személyes emlékeként idézte fel, hogy 2006-ban, az első polgármesteri feladatai közé tartozott, hogy a Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskolának átnyújtsa a Klebelsberg-díjat, illetve, hogy 2017 adventi időszakában a zenede növendékeivel látogatta végig a kerület szociális intézményeit, hogy ünnepi műsort és egy kis ajándékot vigyenek az ott lakó időseknek.

- Egy közösség ereje éppen az ilyen intézményekben rejlik – hangsúlyozta Láng Zsolt. – Az igazi emberi értékek, a tehetség, a gyerekeinkbe és a jövőbe vetett hit itt van velünk, és ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, akkor közösen jobb világot teremthetünk.


A nagy sikerű koncerten a zeneiskola jelenlegi és egykori növendékei, valamint tanárai léptek fel, és adtak ízelítőt az intézmény rendkívül színes műfaji gazdagságából és a zenedések hangszeres, tánc- és énektudásából. A hangverseny végén az intézmény vezetői köszönetet mondtak és ajándékot adtak át Dankó Virág alpolgármesternek, valamint az iskoláért sokat tevő egykori és jelenlegi pedagógusoknak.

 


 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!