II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Díjazták a Kaptató legeredményesebb iskoláit

Közoktatási kerekasztalt tartott a II. Kerületi Önkormányzat Humánszolgáltatási Igazgatóságának Intézményirányítási Osztálya a kerületi általános és középiskolák vezetői, valamint Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató részvételével. 

A tervek szerint félévente megrendezésre kerülő találkozók célja az oktatásügy aktuális témáinak megbeszélése. Ez alkalommal a szülőkkel való együttműködés, illetve a tágabb és szűkebb környezet iránti társadalmi és egyéni felelősségvállalás kérdéseit, kerületi helyzetét vitatták meg a résztvevők. A megjelenteket Dankó Virág alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, az elmúlt két évben sokat változott a kerületi iskolák és az önkormányzat együttműködésének formája, de a párbeszédet és együttgondolkodást – immár kötetlenebbül és akár tágabb térben – továbbra is fontosnak tartja az egykori fenntartó. Az intézményhálózatot, az intézményekben folyó munkát közös értéknek nevezte, és üdvözölte az Intézményirányítási Osztály, illetve vezetője, Ötvös Zoltán kezdeményezését. 


A konferenciát megelőzően az alpolgármester átadta az idei II. Kerületi Kaptatóban résztvevő iskolák közötti részvételi és eredményességi verseny díjait. A diákok számához képest a legtöbb résztvevőt az Újlaki Általános Iskola delegálta. Második helyen végzett a Pitypang Utcai Általános Iskola, majd – sorrendben – következett a Móricz Zsigmond Gimnázium, a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, illetve a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium. Ezek az iskolák oklevelet és pénzjutalmat kaptak, az első helyezett pedig egy serleget is haza vihetett. A legeredményesebb középiskola a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a legeredményesebb általános iskola pedig a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium lett. Mindkét intézmény vezetője oklevelet és serleget vehetett át.

 

 

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!