II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Tavasszal lesz teljesen kész a Bimbó út

Mintegy tíznapos csúszással, de év végére zömében elkészültek a Bimbó út és a Keleti Károly utca alsó szakaszának felújításával. A munka tavasszal folytatódik, akkor épül meg a körforgalom is az Ady Endre utcánál.

Az útszakasz felújításával kapcsolatban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arról tájékoztatta a Budai Polgárt, hogy az útfelújítás körülbelül 80 százalékban készült el a Bimbó úton az Alsó Törökvész út és az Ady Endre utca között, valamint az Ady Endre utca és a Buday László utca között. A Keleti Károly utca felújítása 90 százalékos készültségű. Ezeken a szakaszokon a munkák a hibák javításával és a hiányok pótlásával folytatódnak, várhatóan március közepén. A műszaki átadás-átvételi eljárást a teljes projekt végén, májusban tartják.


Jelenleg még több helyen láthatók a hiányosságok a burkolatoknál és a zöldterületeknél. A végleges burkolati jeleket sem lehetett elkészíteni, ami pedig elkészült, azt tavasszal végleges, tartós kivitelben újra kell festeni. A csúszás oka volt például a burkolat megerősítését szolgáló talajcsere és a stabilizációs réteg kialakítása több helyen, de a műszaki ellenőr hibás minőség miatt vissza is bontatott már elkészült szegélyeket. Alkalmanként gondot okozott az alvállalkozók koordinálása is. Év végére az volt a cél, hogy az utat a télre felkészítve hagyják.

A BKK arról is informált, hogy a forgalomtechnikai kialakítás sem végleges, a tavaszi időszakban – akár az eredeti terveket is felülírva – további javításokra lesz lehetőség a téli forgalomban tapasztaltak alapján. A körforgalom kialakítását a tervek szerint március elején kezdik el egy rövid gázvezetékszakasz kiváltásával.
Az útépítés minőségét laboratóriumi mérésekkel ellenőrizték, a kivitelező a munkára 8 év jótállást vállalt. A mintegy másfél kilométer hosszú útszakasz és az Ady Endre utcaikörforgalom kialakítási költsége 250 millió forint.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!