II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Elkezdődött a Bimbó út felújítása

November végéig tart a Bimbó út (Alsó Törökvész út–Buday László utca között) és a Keleti Károly utca (Margit körút–Buday László utca között) felújítása. Az Ady Endre utcánál jövőre körforgalom épül.

A Budapest Főváros Önkormányzata beruházásában, a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. megrendelésére induló felújítás során az útszakaszok vonalvezetése megmarad, de a Bimbó út–Ady Endre utca csomópontban körforgalom épül a biztonság növelése és a járművek gyorsabb áthaladása érdekében. Az úttest a teljes szakaszon új aszfaltburkolatot kap és a járdák is megújulnak. A meglévő parkolóhelyek száma nem csökken, de kijelölésük módja szabályozottabb és átláthatóbb lesz. A beruházás keretében hiányzó fákat is pótolnak. Az építési munkákat főként ősszel, kisebb részben majd tavasszal végzik el.

Az útburkolatok még idén, előreláthatóan november 30-ig megépülnek, a körforgalmat pedig 2017 tavaszán, a tervek szerint március 16. és május 31. között építik meg.

Az építési munkák első üteme OKTÓBER 3-21-ig tart majd. Ekkor épülnek meg az új szegélyek és burkolat a Bimbó út alsó szakaszán, ezért ebben az időszakban útszűkületre kell számítani az Ady Endre út és a Buday László utca között. A forgalom 2x1 sávon, folyamatosan, de lassabb ütemben haladhat, de a munkaterületek mellett ideiglenesen 30 km/h-s sebességkorlátozás lesz érvényben.

A második ütem az előzetes tervek szerint OKTÓBER 24-től várhatóan NOVEMBER 6-ig tart. Megépülnek az új szegélyek és burkolatok a Keleti Károly utcában, valamint a Bimbó út felső szakaszán, az Alsó Törökvész út és az Ady Endre út között, valamint az Aranka utca és a Ribáry utca között. Ez az időszak már a forgalom jelentősebb akadályoztatásával jár. A Keleti Károly utca–Margit körút csomópontban a marás-aszfaltozás ideje alatt jelzőőrök irányítják majd a Keleti Károly utca közúti forgalmát. A Bimbó út Alsó Törökvész út és Ady Endre utca közötti szakaszán az elkerített munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv marad szabadon, ezért itt több ütemben jelzőlámpa, illetve jelzőőrök irányítják majd a váltakozó irányú forgalmat. Az Aranka utca és a Ribáry utca között, az elkerített munkaterület mellett várhatóan biztosítani tudják a 2x1 sávot.

Az építési munkák harmadik üteme a tervek szerint NOVEMBER 7-27-ig tart. Ebben az ütemben épülnek a szegélyek és a burkolatok a Bimbó út Füge utca és Kitaibel Pál utca közötti szakaszán. A munkaterület mellett 2x1 sávon haladhat a forgalom.
A jelentősebb forgalomkorlátozással járó munkák elvégzését az iskolai őszi szünet idejére ütemezik, a téli időszakban további munkálatokat nem terveznek.

A felújítás negyedik, befejező ütemében építik meg a Bimbó út–Ady Endre utcai csomópontban a körforgalmat 2017. MÁRCIUS 16. és MÁJUS 31. között. A tavaszi munkálatok idejére tervezett további forgalomkorlátozási ütemek bevezetéséről – a kivitelezés előrehaladásának és az időjárásnak a függvényében – később döntenek.

A felújítás teljes ideje alatt változatlan marad a BKK autóbuszok útvonala, de a megállókat ideiglenesen áthelyezhetik. A kapubehajtók használatát az ingatlantulajdonosok részére a kivitelező a helyszínen biztosítja, kivéve behajtó burkolatcseréjének néhány napig tartó időszakát. A gyalogosok legalább az egyik oldali járdán végig közlekedhetnek.
Az átépítés ideje alatt a környéken közlekedők szíves türelmét kéri a beruházó és a kivitelező egyaránt, egyben javasolják, hogy, aki teheti, válasszon más útvonalat.

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!