II. kerület portálja vakok és gyengénlátók részére
Magyar oldalak > Hírek

Elismerések és díjak

Év polgármestere  2013

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere 2013. június 14-én Békéscsabán a Városi Polgármesterek Randevúja rendezvény keretében vehette át az Év polgármestere elismerést. A címet az interneten érkezett szavazatok alapján ítélik oda, a díj történetében 2013-ban először jutalmaztak fővárosi polgármestert. Az eseményen Tállai András belügyminisztériumi államtitkártól vette át Láng Zsolt az Év polgármestere díjat.
További információ.Idősbarát Önkormányzat-díj  2013

A II. Kerületi Önkormányzat a városrészben élő nyugdíjasokért és idős polgárokért végzett munkáját Idősbarát Önkormányzat-díjjal ismerte el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Belügyminisztérium. A díjat – amelyet városrészünk a szomszédos Budavár önkormányzatával közösen nyerte el – Láng Zsolt polgármester vette át Soltész Miklóstól, az EMMI szociális és családügyért felelős államtitkárától 2013. szeptember 26-án a Parlament felsőházi termében. Az elismerést tizedik éve ítélik oda azoknak a helyhatóságoknak, amelyek példamutató együttműködést alakítanak ki az idősügy területén működő szervezetekkel, segítik az idősek életminőségének javulását, és hosszú távra szóló, helyi idősbarát politikát valósítanak meg.
További információ.

Magyarország legszebb főtere 2013 – Mechwart liget

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen a Magyar Turizmus Zrt. különdíját nyerte el a II. Kerületi Önkormányzat. 2013-ban a legszebb főterek kategóriájában a zsűri a Mechwart ligetnek ítélte az első díjat. A kitüntetést Láng Zsolt Denéné Tóth Marianntól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vette át 2013 október 25-én Gyulán. Az elismerés átadásakor a jutalmazó kiemelte a II. kerület közterületeinek és zöld felületeinek megóvásáért és szépítéséért tett törekvéseit.
További információ.


Aranycímer-díj – 2012

A Parlament épületében vette át Láng Zsolt polgármester a Budapesti Filharmóniai Társaság Aranycímer díját 2012. március 5-én. A kitüntetést olyan személyek kaphatják, akik segítik a társaság működését és hosszú távú fennmaradását. Láng Zsolt a 2011 októberében, a zene világnapja alkalmából szervezett koncertsorozat támogatójaként érdemelte ki a megtisztelő elismerést, amelyet Király Tibor Pétertől, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnökétől vett át.Láng Zsolt köszönő szavai mellett hangsúlyozta: annak a kerületnek a polgármestereként, amelyben Bartók, Kodály és Klebelsberg Kunó is otthonra talált, kiemelkedő feladatának tartja a kultúra támogatását.
További információ.


Családbarát önkormányzat-díj  2010

A Parlamentben tartott országos konferenciát 2010. július 14-én a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely abban az évben négy települést, köztük a II. kerületet részesítette a kitüntető címben. Önkormányzatunk munkáját elismerve Székely Hajnalka, az egyesület elnöke adta át a Családbarát Önkormányzat-díjat Dankó Virág alpolgármesternek, aki beszédében ismertette a II. kerület céljait és több programját is, amelyek a szociális és oktatási ágazatban járultak hozzá a városrészben élők életkörülményeinek jobbá tételéhez. Az egyesület a díjjal többek között elismerte a szociális kártya bevezetésének jelentőségét, az utóbbi években a bölcsődei, óvodai és iskolai intézményhálózatban végzett erőfeszítéseket, valamint a játszóterek fejlesztését.
További információ.


eGO-díj  2008

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2008-ban e-GO-díban részesítette a II. Kerületi Önkormányzatot. A díjat a legsikeresebb honlapokat fenntartó önkormányzatok kapják egy elismerő oklevéllel együtt. Önkormányzatunk honlapja a nagyvárosi és fővárosi kerületi kategóriában lett az ország negyedik legjobb portálja

Postaláda

Küldje be ötleteit, észrevételeit, kérdéseit Önkormányzatunkhoz itt!